HAR STåET BAG JONAS VINGEGAARD I FLERE åR: NU ER DET SLUT

Team Visma-Lease a Bike mister en af deres helt store profiler. I denne omgang er der dog ikke tale om en af de profiler, der sidder på cyklen. Derimod er det en af dem, der arbejder bag kulisserne.

Det hollandske cykelhold har offentliggjort, at Merijn Zeeman stopper som sportsdirektør. Det betyder, at Jonas Vingegaard må vinke farvel til sin ledende sportsdirektør, som siden 2012 har været med til at gøre holdet til et af de bedste i verden.

Læs også

Flot fremgang for Mattias Skjelmose

Kasper Asgreen melder klart ud: Hjælper ikke at græde i hjørnet

Vingegaard og co. kommer dog til at have glæde af Zeeman lidt endnu. Det skyldes, at han først overgår til sit nye job den 1. december. Her skal han indtage  en ledende rolle i den hollandske fodboldklub AZ Alkmaar.

Af mange bliver Zeeman anset for at være hovedarkitekten bag den strategi og filosofi, som Team Visma-Lease a Bike er bygget op omkring. Det er et arbejde, der sidste år førte til en samlet sejr i både Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España.

"Det har været en svær beslutning, som jeg træffer med smerter i hjertet – netop fordi hele organisationen ligger mit hjerte så nært. Vi er nået så langt, og sammen er vi blevet et af de mest succesfulde hold," siger han til cykelholdets hjemmeside ifølge B.T.

"Holdet er min familie, og jeg har med glæde investeret mit hjerte og min sjæl i holdet i de seneste 13 år. Men jeg tror også, at det er godt for alles udvikling af kigge efter nye udfordringer og stimuli i takt med at tiden går."

Vingegaard har haft et godt forhold til Zeeman, som var med til at hente ham til det daværende Team Jumbo-Visma i 2019.

Læs også

Jonas Vingegaard bliver udfordret: Danskerduel i vente

Ærlig Mads Pedersen: Forvent det værste

2024-04-04T06:03:23Z dg43tfdfdgfd