WOZNIACKI-FORVANDLING SLåR BENENE VæK UNDER EKSPERT

For to uger siden røg Caroline Wozniacki tidligt ud af WTA-turneringen i San Diego. For anden turnering i træk spillede hun fremragende i godt en time, men faldt så sammen.

Efter kampen var TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen lidet optimistisk på danskerens vegne i forhold til hendes comeback efter flere års pause. Især fysikken var bekymrende, mente han.

Men ved den igangværende Masters 1000-turnering i Indian Wells, en af sæsonens største ud over grand slam-turneringerne, har Wozniacki vist tegn på, at fordums styrke ikke er langt væk alligevel.

- Jeg har set en Caroline, der minder om, da hun var allerbedst. Og det er en stor overraskelse, synes jeg, når man så hende i San Diego for knap et par uger siden, siger Bastiansen.

- Hun er jo en superdygtig tennisspiller og en taktisk begavelse, men hun har ikke kunnet føre det ud i livet, fordi hun simpelthen gik kold både fysisk og mentalt. Men det har virkelig ændret sig nu, og det er dybt imponerende.

Tidligt onsdag morgen dansk tid spillede Wozniacki sig i kvartfinalen med en sejr over den tidligere verdensetter og tredobbelte grand slam-vinder Angelique Kerber, der som danskeren er vendt tilbage til sporten efter at være blevet mor.

Selv om cifrene 6-4, 6-2 lyder som en overbevisende sejr, måtte Wozniacki slide gennem halvanden time for at nedkæmpe tyskeren. Og i runden før måtte hun gennem tre sæt over mere end to timers tennis mod Katie Volynets.

Begge kampe har peget i retning af, at den 33-årige dansker nærmer sig tidligere tiders niveau, mener Peter Bastiansen.

I næste runde venter dog den ultimative test, når den polske verdensetter, Iga Swiatek, er modstanderen.

For selv om Bastiansen mener, at Wozniacki er i gang med at bevise, at hun trods en lavere ranglisteplacering er blandt de 20-30 bedste i verden allerede, så er hun kommet tilbage med drømmen om at spille med om de store titler igen.

Her bliver opgøret mod Swiatek et vigtigt pejlemærke for, hvor tæt hun er på at kunne det.

- Top-10-spillerne slår virkelig hårdt nu, og hun kommer under konstant pres mod Swiatek. Der får hun testet, om hun kan være med mod spillerne i top-10, som hun jo gerne vil, siger Peter Bastiansen.

- Hvis hun skal drømme om at kunne opfylde sine egne høje ambitioner, så skal hun som minimum kunne byde Swiatek op til dans.

Til gengæld mener han, at danskeren kan spille uden det store pres. Og det kan blive en fordel.

- Hun er ikke favorit, så hun kan gå ind og bare forsøge at spille sit eget spil. Og med sit store løbepensum og sin enorme erfaring kan hun godt drille Swiatek, lyder det fra TV 2 Sports ekspert.

Wozniacki gjorde comeback i august sidste år efter mere end tre et halvt års pause.

/ritzau/

2024-03-13T10:43:40Z dg43tfdfdgfd