TOTTENHAM-EJER TILDELES MILLIONBøDE I SAG OM INSIDERHANDEL

Briten Joe Lewis, der ejer fodboldklubben Tottenham, undgår umiddelbart fængsel i en sag om insiderhandel.

I stedet giver en dommer i den amerikanske storby New York ham en bøde på fem millioner dollar svarende til 34 millioner kroner samt idømmer ham tre års betinget fængsel.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Lewis blev i juli tiltalt for flere tilfælde af insiderhandel.

87-årige Joe Lewis har tjent sin formue på blandt andet valutahandel i især 1980- og 1990'erne. Han overtog en majoritet i Premier League-klubben Tottenham i 2001.

Joe Lewis er en af Storbritanniens rigeste mænd og ejer ifølge Financial Times størstedelen af sine investeringer gennem porteføljeselskabet Tavistock Group, der er baseret i det kendte skattely Bahamas, hvor han i øvrigt selv bor.

Dommeren Jessica Clarke pålagde også omfattende restriktioner på Lewis' firma Broadbay og kaldte hans handlinger "utvivlsomt alvorlige".

- Jeg er her i dag, fordi jeg har begået en forfærdelig fejl. Jeg skammer mig, undskyld, udtalte rigmanden i en video, før dommen blev afsagt.

Ifølge anklagerne kunne Lewis have endt med op til mellem 18 og 24 måneders fængsel.

Den 87-årige var under retsmødet tydeligt påvirket af situationen. Han bar et gråt jakkesæt samt klap over det ene øje.

Han var flankeret af to advokater, der mente, at der i strafudmålingen skulle tages hensyn til Lewis' helbred - herunder en forestående øjenoperation.

Lewis argumenterede selv for at dommerne burde give efter, blandt andet på grund af de traumer som rigmanden under sin opvækst i årene efter Anden Verdenskrig pådrog sig. Han lovede i den forbindelse af ændre adfærd "i den tid, som jeg har tilbage".

/ritzau/

2024-04-04T23:57:20Z dg43tfdfdgfd