TAUSON HAVDE IKKE TROET På OPRYKNING I SIN VILDESTE FANTASI

Inden denne uges Billie Jean King Cup i Portugal var Danmarks ambition at rykke op, men at det kunne lade sig gøre uden Caroline Wozniacki, der var ramt af sygdom, er lidt af en præstation.

Det mener Clara Tauson, der vandt rub og stub af sine kampe hele ugen, og i lørdagens anden single mod Letland sikrede dansk oprykning fra Europa/Afrika Gruppe I og udsigt til en playoffkamp i november.

- Det er faktisk ret vildt. Det havde jeg ikke troet i min vildeste fantasi, at jeg og vi skulle lede det danske landshold til. Det er jo så stort, og så kan vi jo bare kun håbe på en hjemmebanekamp, siger Clara Tauson.

I Wozniackis fravær har 19-årige Johanne Svendsen imponeret og spillet en stor rolle i den danske oprykning.

- Man kunne godt se, at der kunne ligge en oprykning med Caroline og mig, og nu har vi alligevel vundet alle vores singler, efter at Caroline blev syg. Det er ret vildt i forhold til det hold, vi har stillet nærmest hele ugen.

- Man må bare tage hatten af for Johanne, der gik ind og viste, hvad hun kan. Jeg synes, det har været en flot holdpræstation. Vi fire piger har bare slidt vores hjerte ud på banen og på bænken, lyder det fra Tauson.

Hun vandt lørdag første sæt 6-1 mod Darja Semenistaja, der opgav at spille videre efter sættet.

- Jeg følte, jeg var bedre end hende fra starten af, og så trak hun sig. Jeg ved ikke helt, hvad der var galt.

- Men jeg var også klart bedre end hende, og jeg er sikker på, jeg havde vundet i to sæt, hvis det var, siger Tauson, der bliver i Portugal for at spille en WTA-turnering samme sted.

I den første kamp lørdag havde Johanne Svendsen bragt Danmark på 1-0 ved at slå Adelina Lachinova med cifrene 6-3, 7-5.

/ritzau/

2024-04-13T15:11:00Z dg43tfdfdgfd