STOR, DANSK EM-NYHED HAR SET DAGENS LYS: HAN KOMMER MED

TV 2 har sat sit hold til EM og er klar med et nyt fodboldprogram til slutrunden, der spilles i Tyskland fra 14. juni til 14. juli.

"EM i fodbold skal kickstarte hele vores vilde sportssommer på TV 2. En fantastisk sommer som også byder på Tour de France, OL i Paris og som noget helt nyt for os sæsonstarten i 3F Superliga", siger Frederik Lauesen, TV 2s sportsdirektør og fortsætter:

"Det er store sportsbegivenheder, som samler danskerne, og derfor glæder vi os naturligvis over, at vores sportspakke er den eneste herhjemme, hvor man kan se alle fire begivenheder."

"Vi vil gerne aktivere TV 2 som en del af fællesskabet, og det gør vi i første omgang ved at danne en ramme om EM-festen og samtidig give en aktuel og analytisk formidling af slutrunden i Tyskland", udtaler han.

Sådan skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Læs også

FCK og Lyngby Boldklub deler kæmpe nyhed

Christian Eriksen peger på, hvem der er skyld i det pinlige nederlag til Crystal Palace

Lars Jacobsen ny fodboldekspert på TV 2

Den tidligere landsholdsspiller Lars Jacobsen bliver ny fodboldekspert på TV 2 i forbindelse med EM og er samtidig hentet ind for at styrke den kommende dækning af 3F Superliga.

"Lars Jacobsen har gennem en årrække vist sin høje værdi som fodboldekspert, og hans profil og personlighed passer perfekt til TV 2. Han får en central rolle på vores fodboldredaktion, som står stærkt forud for EM og den nye sæson i 3F Superliga", siger Kristian Hyldgaard, TV 2 Sports indholdschef.

TV 2 deler tv-rettighederne med Viaplay fra den kommende sæson i 3F Superliga, som begynder i slutningen af juli - under afslutningen af Tour de France og kort før starten af De Olympiske Lege.

"Jeg glæder mig til at begynde hos TV 2, som har rustet gevaldigt op på fodboldfronten i de seneste år, og nu har både landsholdet og 3F Superliga. Det er en stærk dansk fodboldpakke, som jeg brænder for og ser frem til at videreudvikle sammen med mine nye kollegaer", siger Lars Jacobsen.

44-årige Lars Jacobsen har 81 landskampe for Danmark på sit CV, som også tæller klubber som FC København, OB, Hamburger SV, FC Nürnberg, Everton, Blackburn, West Ham og Guingamp.

Genvalg til Bendtner

Nicklas Bendtner bliver også en del af TV 2s fodboldeksperter til EM, som foruden Lars Jacobsen også tæller David Nielsen, Mads Junker, Uffe Bech og Nicoline Sørensen.

Den tidligere landsholdsangriber fungerede også som fodboldekspert på TV 2 i forbindelse med herrelandsholdets to testkampe mod Schweiz og Færøerne i marts, og det har givet anledning til at lave en ny aftale.

"Nicklas Bendtner gled godt ind i vores ekspertpanel og viste et interessant potentiale som tv-fodboldekspert i de to kampe i marts. Og da han også havde en god oplevelse, var det oplagt at fortsætte samarbejdet", siger Kristian Hyldgaard, TV 2 Sports indholdschef.

Den nye aftale med Nicklas Bendtner gælder fra Danmarks to sidste testkampe forud for EM mod Sverige 5. juni i Parken og mod Norge lørdag 8. juni på Brøndby Stadion samt hele EM-slutrunden.

Werge tilbage på skærmen

TV 2 Sportens fodboldredaktør Carsten Werge stiller sig igen foran kameraet, når han i forbindelse med sommerens slutrunde er klar med 'Werge & EM-holdet'. 

Programmet byder på gode og anderledes fodbolddiskussioner direkte fra scenen på Islands Brygge i København, hvor TV 2s EM-studie også er placeret.

"Det skal være et underholdende supplement til den mere traditionelle dækning af en fodboldslutrunde. Det er ikke 4-4-2 og taktiske finesser, der skal debatteres, men derimod mere jordnære emner som relaterer sig til både Danmarks landshold og ting, der opstår, når Europas fodboldelite sætter hinanden stævne i Tyskland", fortæller Carsten Werge, som tidligere har stået i spidsen for livlige diskussionsprogrammer om fodbold.

I hvert program vil der medvirke gæster med kærlighed og interesse for fodbolden fra alle grene af kulturlivet: Musikere, skuespillere, komikere, politikere, sportsfolk, ligesom TV 2s EM-eksperter på skift vil bidrage til programmerne. Glæd dig til at møde musikeren Benjamin Hav, kulturminister Jakob Engel-Schmidt, komikeren Heino Hansen og EM-helten John Faxe Jensen med flere i panelet, som vil blive udfordret med at skulle tage stilling til dilemmaer, som tv-seerne og publikum byder ind med undervejs.

'Werge & EM-holdet' kommer til at bestå af 10 afsnit, som du kan opleve på TV 2 Play, TV 2s sportskanaler eller live på Islands Brygge.

På Bryggen og i Bundesrepublikken

TV 2 er stærkt repræsenteret under sommerens fodboldfest - både i Danmark og syd for grænsen. Camilla Martin og Morten Ankerdal er værter på EM-slutrunden med fast studie på Islands Brygge i København.

Thomas Kristensen, Henrik Fallesen, Martin Gottschalk, Morten Glinvad og Sofie Engberg Munch kommenterer EM-kampene sammen med eksperterne Morten Bruun, Andreas Laudrup, Peter Graulund, Nicoline Sørensen, Lars Jacobsen og Martin Mikkelsen.

Jon Pagh, Jonas Hebo og Jonas Bo Nielsen dækker den danske EM-lejr i Tyskland. Jacob Prytz Hansen opsøger de skæve historier om de medrejsende danske fans, mens Jesper Amter rejser rundt i hele vores naboland og laver historier om de øvrige nationer ved EM.

Overflødighedshorn af EM på TV 2s platforme

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand skal senest 7. juni skal have sat navn på, hvilke 26 spillere han tager med til slutrunden. Derfor stiger EM-feberen for alvor med Danmarks to sidste testkampe mod Sverige onsdag 5. juni i Parken og lørdag 8. juni mod Norge på Brøndby Stadion. Begge opgør og mange andre nationers sidste test kan du se på TV 2 og TV 2 Play.

Selve slutrunden indledes 14. juni med et opgør mellem værterne fra Tyskland og Skotland, som kan ses direkte på TV 2, der deler tv-rettighederne til EM med DR. Danmark er kommet i EM-gruppe med Slovenien, England og Serbien - og TV 2 viser opgøret mod England i Frankfurt torsdag 20. juni, hvor Danmark har revanche til gode fra semifinalen ved seneste EM. 

Forud for opgøret mod England har TV 2s fodboldekspert Morten Bruun været på Englands ikoniske træningsanlæg St George's Park i Birmingham og mødt Englands landstræner Gareth Southgate til en fodboldfaglig snak om det stjernespækkede engelske mandskab og deres forventninger til EM. Det kan ses på TV 2 Play sammen med en lang række andre programmer, som knytter sig til slutrunden og landsholdet - ligesom du kan se højdepunkter fra alle EM-kampene, når du ønsker det.

18 EM-kampe fra gruppespillet bliver vist direkte på TV 2s platforme og sportskanaler. Her er det blandt andet værd at fremhæve Spanien-Kroatien, Spanien-Italien og 3. runde-kampene Schweiz-Tyskland og Skotland-Ungarn, der potentielt kan afgøre, hvem Danmark eventuelt og forhåbentligvis skal møde i 1/8-finalen. Du kan se hele sendeplanen for EM her.

TV 2 har live-rettighederne til alle fire EM-ottendedelsfinaler, to af kvartfinalerne, mens finalen 14. juli i Berlin bliver vist på TV 2 og DR.

Læs også

Trist nyhed har set dagens lys: Lionel Messi i stor sorg

Tidligere landstræner er gået bort

2024-05-08T10:16:27Z dg43tfdfdgfd