SPORTSHOLD-EJER MED KLAR ANKLAGE: PUTIN STJAL DEN FRA MIG

Næsten to årtier er svundet hen siden Robert Kraft, den velhavende ejer af NFL-holdet New England Patriots, oplevede et bemærkelsesværdigt og kontroversielt møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Under et besøg i Sankt Petersborg i 2005 blev Krafts Super Bowl-ring – en præstigefyldt og værdifuld ejendel – midtpunktet for en international anekdote, der stadig følger Kraft.

Læs også

Karriereskift: Det skal Nicklas Bendtner nu

Tina Lund i stor millionhandel: Køber kæmpe landejendom

Til trods for passage af 19 år og et ordsprog der taler om tidens helbredende effekt, er Krafts følelser uforandrede. "Jeg tog min Super Bowl-ring af og viste ham den. Så smed han den på sin finger og sagde 'jeg kan slå nogen ihjel med den her ring," fortalte Kraft, ifølge Expressen, om det øjeblik, hvor Putin angiveligt tog ringen, der efterfølgende aldrig blev returneret.

Det skriver Expressen.

Hændelsen efterlod ikke kun Kraft uden sin ring, men også indblandet i et diplomatisk spil.

Det Hvide Hus greb sågar ind, idet de anmodede Kraft om at erklære, at ringen var en gave til Putin – en historie, der modsiger Krafts egne udsagn om begivenhedens forløb. Mange år senere adresserede Kraft offentligt Putin i en Netflix-udsendelse: "Hvis du ser med, Vladimir Putin, så giv mig min fucking ring tilbage," et citat der klart viser den frustration Kraft har i forbindelse med sagen.

Den stjålne ring befinder sig efter sigende på udstilling i et bibliotek, blandt andre præsidentielle gaver, hvilket kun tilføjer et ekstra lag af kompleksitet til denne allerede udfordrende situation.

Med Krafts formue estimeret til omkring 77 milliarder danske kroner, er det ikke værdien, men snarere det principielle og det personlige, der gør ringens tab så betydningsfuldt for Kraft.

Læs også

DMI melder ud om Kristi himmelfart: Dette kan du se frem til

Trist nyt for Lars Løkke Rasmussen

2024-05-08T13:13:55Z dg43tfdfdgfd