SPORTSCHEF DUMPER DANSK THOMAS CUP-RESULTAT

Badminton Danmark havde som målsætning ved det igangværende hold-VM, at damerne skulle nå i kvartfinalen, og at herrerne mindst skulle i semifinalen.

Damerne nåede målsætningen og tabte så til stormagten Kina, men herrerne skuffede med 1-3-nederlaget i kvartfinalen til Taiwan. Hos forbundet lægger man heller ikke skjul på, at man havde regnet med mere.

- Vi havde forventet mere. Som det er lige nu, er det herrerne, som kan vinde medaljer til Danmark ved VM for hold, og vi havde troet og håbet på, vi ville stå i en semifinale og dermed sikre medaljer, som vi har gjort ved de seneste fire Thomas Cup.

- Så det er skuffende, at vi ikke formåede det, selv om der er meget stor jævnbyrdighed blandt nationerne på herresiden, siger Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark.

Danmark har på herresiden i flere år været forvænt med at komme i front med 1-0 i alle holdkampe til Thomas Cup. Viktor Axelsen har været urørlig i første herresingle.

Men efter at have vundet 13 kampe i træk ved Thomas Cup tabte han lidt overraskende sin single til erfarne Chou Tien Chen i tre sæt.

- Det er ingen hemmelighed, at Viktor Axelsen ikke har været i topform til VM, fordi han har været igennem et længere skadesforløb, lyder det fra Jens Meibom.

- Det giver selvfølgelig nogle sværere odds, når vores højst rangerede herresinglespiller ikke står helt skarpt til VM. Men samtidig har han kæmpet utrolig flot og præsteret bedre, end vi havde forventet ud fra den optakt, han har haft.

Mens de danske drømme er slukket i Kina, så skal der placeres medaljer i weekenden.

Hos damerne i Uber Cup står finalen mellem Kina og Indonesien. Værtsnationen Kina har ikke tabt en eneste kamp på vejen til finalen.

Hos herrerne dyster Kina og Malaysia samt Indonesien og Taiwan aktuelt i semifinalerne.

/ritzau/

2024-05-04T11:24:11Z dg43tfdfdgfd