RUSLAND ANKLAGER IOC FOR RACISME OG NYNAZISME

Striden mellem Rusland og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) fortsætter på højeste niveau.

Den russiske regering er gået til modangreb, efter at IOC tirsdag rettede hård kritik mod Ruslands planer om at arrangere sine egne idrætslege, Friendship Games, og det, man anser som politisering af sporten.

IOC fastslog samtidig, at russiske og belarusiske udøvere, der stiller op til OL som såkaldt neutrale atleter, ikke bliver en del af den officielle åbningsceremoni.

- Disse beslutninger viser, hvor langt IOC har flyttet sig fra sine principper og er gledet over i racisme og nynazisme, siger talskvinde for det russiske udenrigsministerium Maria Zakharova ifølge AFP.

Efter invasionen af Ukraine har IOC udelukket Rusland fra det olympiske fællesskab. Russiske enkeltatleter kan dog stille op under neutralt flag, hvis de ikke udtrykker støtte til krigen.

Den russiske regering mener, at status som "neutral" tvinger atleterne til at "give afkald på en enhver forbindelse med deres hjemland, statsborgerskab, historie, kultur og folk".

- Vi er forargede over de hidtil usete diskriminerende betingelser, som IOC har pålagt russiske atleter, siger Maria Zakharova.

IOC's tyske præsident, Thomas Bach, har ikke ønsket at kommentere udfaldene fra Moskva. Men IOC-talsmand Mark Adams tager kraftigt afstand fra anklagerne.

- Dette går ud over det acceptable. At koble vores præsident sammen med Holocaust i denne sammenhæng er et nyt lavpunkt, siger Adams.

/ritzau/

2024-03-20T18:16:20Z dg43tfdfdgfd