MANCHESTER UNITED-LEGENDE OM HøJLUND: DETTE ER KLUBBEN NøDT TIL AT GøRE

Den tidligere Manchester United-stjerne Alan Smith håber at se klubben skrive kontrakt med en erfaren angriber denne sommer. Han mener, at det vil være en fordel at have en angriber til at 'lette presset' på Rasmus Højlund.

21-årige Højlund har scoret 13 mål i sin første sæson på Old Trafford, siden sin ankomst fra Atalanta sidste sommer. Den unge dansker har været Uniteds eneste angrebsmulighed i det meste af sæsonen.

Læs også

Pep Guardiola forlader Manchester City, hvis dette sker

Pengene vælter ind: Så meget tjener Kylian Mbappé om måneden

Marcus Rashford har haft det svært i rollen som angriber for United, mens Anthony Martial ikke har spillet siden december. Den tidligere Monaco-stjerne blev opereret i lysken i januar og forventes at forlade klubben, når hans kontrakt udløber til sommer.

Uniteds mangel på alternativer er langt fra de muligheder, Sir Alex Ferguson havde gennem årene, da han vandt sin treble. Det gjorde han med kvartetten Dwight Yorke, Andy Cole, Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham.

Efter sit skifte til United i 2004 kom Smith til en trup, der også var velsignet med masser af stjerner, hvor han konkurrerede med Ruud van Nistelrooy og Louis Saha. Desuden ankom Wayne Rooney til Old Trafford senere den sommer.

Højlund har stået alene i frontlinjen. Det er dog en situation, der kan ændre sig til sommeren, da en anden angriber menes at være på klubbens ønskeliste.

Smith mener, at tiden, hvor Premier League-klubber havde mere end én traditionel 9'er i truppen, er forbi. Alligevel foreslår han, at et erfarent valg, der ikke har noget imod at sidde på bænken, kunne være det rigtige træk for United.

"Jeg synes altid, det er svært for enhver klub. Jeg føler, at folk har sagt, at Arsenal har brug for en central angriber. Man United har brug for en anden angriber, men jeg synes, det er svært at finde en 9'er i disse dage," fortalte Smith til Metro.

"Folk kritiserer klubber for at hoppe ind på markedet og købe, når det ikke er nødvendigt. Du er nødt til at finde den rigtige type, og en person, der vil være forberedt på ikke at starte hver kamp og være villig til at gøre, hvad en Ole Gunnar Solskjær ville gøre. Han var en utrolig målscorer, men han troede på, hvad klubben prøvede at gøre fremadrettet."

Edinson Cavani tilbragte to sæsoner hos United, hvor han bidrog med en stor tilstedeværelse og værdifuld erfaring i angrebet på trods af, at hans bedste år var bag ham. En angriber med en lignende profil kunne være en mulighed, men Smith insisterer på, at United skal sikre sig, at den rette spiller hentes ind.

Læs også

Morten Hjulmand sætter ord på voldsomt skænderi

Kasper Hjulmand tvunget til ændring: To stjerner forlader landsholdstruppen

2024-03-27T12:15:19Z dg43tfdfdgfd