LEWIS HAMILTON SæTTER ORD På KONTROVERSIEL BESLUTNING: DET ER åBENLYST

Lewis Hamilton insisterer på, at han har 'sluttet fred' med det kontroversielle Abu Dhabi Grand Prix i 2021. Men samtidig fastholder han, at han blev 'frarøvet' sit ottende mesterskab.

Afslutningen på Hamiltons og Mercedes' æra med succes og begyndelsen på Red Bulls dominerende periode var den sidste runde af sæsonen i 2021.

Læs også

Ekspert langer ud efter Red Bull-kører: Han fortjener det ikke

Max Verstappen giver hidtil største hint om sin fremtid efter rygter om Mercedes-skifte

Hamilton, der var tæt på at vinde sit ottende mesterskab, blev overhalet på sidste omgang i Abu Dhabi af Verstappen, som endnu ikke havde vundet en titel.

Løbsdirektør Michael Masis anvendelse af Safety Car-reglen gjorde det i sidste ende muligt for Verstappen at snige sig forbi Hamilton og vinde løbet samt sit første mesterskab.

Det er fortsat et af de mest kontroversielle øjeblikke i Formel 1 nogensinde. Masi mistede sit job hos FIA bagefter, og rivaliseringen mellem Red Bull og Mercedes blev endnu mere intens, end den var i forvejen.

"Blev jeg frarøvet? Åbenlyst. Jeg mener, du kender historien. Men jeg synes, det der var virkelig smukt i det øjeblik, som jeg tager med mig fra det, var, at min far var med mig," sagde han til GQ Magazine.

"Og vi havde gennemgået denne enorme rutsjebanetur i livet sammen med op- og nedture. Og den dag, hvor det gjorde mest ondt, var han der. Den måde, han har opdraget mig på, er altid at rejse sig og holde hovedet højt."

"Og jeg gik naturligvis hen for at lykønske Max, uden at indse den effekt, det ville have, men jeg var også virkelig bevidst om, at der er en lille udgave af mig, der ser med.

"Dette er det afgørende øjeblik i mit liv. Og jeg synes virkelig, det var det. Jeg følte det. Jeg vidste ikke, hvordan det ville blive opfattet.

"Jeg havde ikke visualiseret det. Men jeg var bevidst om, at de her næste 50 meter, jeg går, er, hvor jeg falder til jorden og dør - eller jeg rejser mig."

Læs også

Red Bull reagerer på rygter om Max Verstappen-exit

Liam Lawson lægger pres på Red Bull: Kan få konsekvenser for Daniel Ricciardo

2024-04-02T11:14:16Z dg43tfdfdgfd