KEVIN MAGNUSSENS TIDLIGERE CHEF GüNTHER STEINER SAGSøGER FORMEL 1-HOLD

Dokumenter har afsløret, at Günther Steiner har sagsøgt Haas Formula 1 Team. Steiner var teamchef for holdet fra dets begyndelse i 2014 og stod for de daglige pligter, da det trådte ind på banen i 2016.

Men forud for 2024-sæsonen meddelte Haas, at Steiner ikke ville vende tilbage til rollen og ville blive erstattet af Ayao Komatsu.

Læs også

Max Verstappen har ét altafgørende krav til Mercedes

Efter glædeligt nyt til danske Formel 1-fans: Nu reagerer Kevin Magnussen

Italieneren har nu indledt en retssag mod sit tidligere hold med krav om ubetalt provision fra perioden mellem 2021 og 2023 samt brugen af hans billede i reklamematerialer og merchandise.

Dokumentet noterer, at Steiners tredje ansættelsesperiode strakte sig fra 1. januar 2021 til 31. december 2023, hvor Steiner hævder, han skulle have modtaget årlige udbetalinger relateret til den foregående sæson.

Steiner hævder, at Haas har brudt deres ansættelsesaftale ved ikke at betale visse provisioner. Det skriver RacingNews365.

Sagsanlægget understreger, at "efter år med at acceptere fordelene ved hr. Steiners ry, erfaring og dybe forbindelser inden for sporten, kan Haas F1 ikke undlade at give hr. Steiner de fordele, han har tjent."

Sagsanlægget fremhæver også, at Haas sælger merchandise, hvor hans billede optræder. Steiner hævder, at det blev gjort uden hans godkendelse efter parternes adskillelse, og at der ikke er blevet sendt royalties hans vej.

Steiner opnåede stor popularitet gennem sin fremtrædende rolle i Netflix-dokumentarserien 'Drive To Survive', hvor hans konstante tilstedeværelse og unikke replikker gjorde ham til en af de mest genkendelige skikkelser i sporten.

"Haas F1 har ingen ret til at bruge hr. Steiners navn, billede og lighed eller udnytte dem til nogen form for medie efter afslutningen af hans ansættelse," lød det i retsdokumentet.

"Haas F1 har ikke kompenseret hr. Steiner for dets uautoriserede brug af hans navn, billede og lighed."

Steiner har været til stede ved et par løb i starten af 2024-sæsonen, hvor han har udført opgaver for diverse tv-kanaler og medier.

Læs også

Toto Wollf melder ud om Lewis Hamilton: "Han har opført sig..."

Mercedes med lukrativ tilbud til Max Verstappen - kan tjene 3 gange så meget som Lewis Hamilton

2024-05-01T13:50:47Z dg43tfdfdgfd