INGEN DANSK HJæLP: ASTON VILLA DUMMER SIG MOD GRæKERE

Det er fortsat ikke afgjort, om Danmark fra 2025/26-sæsonen får to deltagere i Champions League-kvalifikationen.

Det kunne Premier League-klubben Aston Villa have sørget for ved mindst at få uafgjort på hjemmebane i den første Conference League-semifinale mod Olympiakos, men gæsterne fra Grækenland vandt overraskende med 4-2 i Birmingham.

For at Grækenland skal vippe Danmark væk fra den vigtige 15.-plads på Det Europæiske Fodboldforbunds koefficientrangliste, der danner grundlag for antallet af europæiske deltagere, skal Olympiakos stadig levere to store resultater mere.

Grækerne skal også vinde returkampen over Aston Villa samt vinde den efterfølgende Conference League-finale i enten ordinær tid eller efter forlænget spilletid - men ikke efter straffesparkskonkurrence.

Koefficientsnakken fylder næppe meget for Olympiakos, som er på vej mod en historisk bedrift efter en stærk udekamp mod Aston Villa.

Ayoub El-Kaabi var kampens store oplevelse med tre fuldtræffere.

Efter 16 minutter udnyttede han en friløber. I første omgang blev han vinket offside, men målet blev siden godkendt. 12 minutter senere øgede han til 2-0, da han igen blev spillet alene fri med Aston Villa-målmand Robin Olsen.

Hjemmeholdet styrede ellers spillet i lange perioder af kampen, og Aston Villa kunne gå til pausen med lidt optimisme efter Ollie Watkins reducering i første halvlegs tillægstid.

Da Moussa Diaby så udlignede fra en spids vinkel otte minutter efter pausen, virkede favoritterne til at være på vej mod en sejr, men så blev gæsterne tilkendt et straffespark.

Det udnyttede El Kaabi til at fuldføre sit hattrick, inden holdkammeraten Santiago Hezze midt i anden halvleg gjorde det til 4-2.

Sent i kampen brændte Douglas Luiz et straffespark for Aston Villa.

I den anden semifinale i den tredjebedste klubturnering tog Fiorentina første stik mod Club Brugge.

Hjemme i Firenze vandt Fiorentina 3-2 efter at have været i overtal i en halv time som følge af en udvisning til den tidligere FC Midtjylland-profil Raphael Onyedika.

Casper Nielsen blev skiftet ind for Club Brugge ved stillingen 2-2, men i kampens tillægstid scorede M'Bala Nzola sejrsmålet for Fiorentina.

Philip Zinckernagel og Andreas Skov Olsen så hele kampen fra Brugges bænk.