HSV VINDER DERBY OG UDSKYDER ST. PAULI-OPRYKNING

En sejr fredag aften på udebane over lokalrivalen Hamburger SV ville sende St. Pauli i Bundesligaen for første gang i 13 år, men sådan skulle det ikke gå.

Med en sen hovedstødsscoring sørgede hjemmeholdets Robert Glatzel for at udskyde St. Paulis oprykningsfest, da HSV på Volksparkstadion vandt 1-0.

St. Pauli er dog fortsat tæt på direkte oprykning. Holdet topper 2. Bundesliga med fire point ned til Fortuna Düsseldorf på tredjepladsen, der medfører oprykningsplayoff i stedet for direkte oprykning. Der resterer to spillerunder.

HSV holdt med sejren fredag aften liv i det spinkle håb om oprykning. Traditionsklubben indtager fjerdepladsen og er fire point efter Fortuna Düsseldorf.

Skulle det blive til en fjerdeplads i denne sæson, vil det være femte gang siden, HSV rykkede ned i 2018, at holdet ender lige uden for oprykningspladserne.

To gange siden er holdet blevet nummer tre, men har efterfølgende tabt oprykningskampen udløst af tredjepladsen.

HSV startede lokalopgøret fredag aften bedst, og efter 25 minutter så det også ud til, at værterne kom i front, da frontløberen Robert Glatzel prikkede bolden i nettet.

Glæden varede dog kort, da HSV-angriberen lige inden scoringen begik et frispark på en St. Pauli-forsvarsspiller.

Derfra skiftede kampen karakter, og op til pausen var det St. Pauli, der styrede opgøret.

Anden halvleg var en tam affære, hvor ingen af holdene for alvor turde satse af frygt for at indkassere en scoring.

Fem minutter før tid kom forløsningen dog for hjemmeholdet, da Robert Glatzel efter et hjørnespark headede HSV i front, mens Nikola Vasilj i St. Pauli-målet kom på mellemhånd.

I dommerens tillægstid fik HSV muligheden for at fordoble føringen, men Ludovit Reis brændte chancen fra straffesparkspletten.