ERLING HAALAND GIK AMOK I NY SEJR: GJORDE NOGET SOM IKKE ER SKET SIDEN 1970

Erling Haalands første fire mål mod Luton blev alle assisteret af Kevin De Bruyne.

Erling Haaland vendte tilbage til topform med fem mål, da Manchester City slog Luton Town 6-2 på Kenilworth Road for at nå kvartfinalerne i FA Cup'en tirsdag.

Luton havde intet svar på den hærgende nordmand, som sikrede sig sit ottende City-hattrick før pausen, og derefter scorede yderligere to gange efter pausen for at kvæle et opblussende Luton-comeback. Det skriver The Hindu.

Den 23-årige Haalands første fire mål blev alle skabt af Kevin De Bruyne. Mateo Kovacic kom også på måltavlen for de forsvarende mestre City, som er ubesejrede i 18 kampe i alle turneringer.

Luton truede med et usandsynligt comeback, da Jordan Clark fandt det øverste hjørne med et sublimt forsøg ved halvlegens slutning og scorede igen tidligt i anden halvleg for at gøre det til 3-2. Men et stærkt City-hold fandt straks et højere gear og sejlede ind i lodtrækningen til de sidste otte.

Første siden George Best

Haaland blev den første spiller i den øverste liga til at score fem mål i en FA Cup-kamp siden George Best scorede seks for Manchester United mod Northampton Town i 1970. Den eneste plet på Citys præstation, som står over for Manchester United i Premier League på søndag, var en skade til Jack Grealish, der blev tvunget ud i åbningsperioden.

Haaland havde kun scoret fem mål i sine foregående 11 optrædener for City – en periode afbrudt af en fodsår, som nogle antydede havde taget kanten af hans spil.

Men han svarede enhver tvivler på en overbevisende måde med en sensationel fremvisning af angrebsspil.

De Bruyne-genialitet

City var seriøse fra starten og kom foran i det fjerde minut, da Matheus Nunes spillede De Bruyne fri, som lagde en perfekt pasning tilbage til Haaland, der skød forbi Tim Krul.

De Bruyne spillede Haaland fri i det 18. minut for at gøre det til 2-0, og Haalands hattrick-mål var næsten en kopi, da han igen løb på en De Bruyne-pasning for at drible et skud over Krul.

Clark gav hjemmefansene noget at juble over, da han krøllede et perfekt skud forbi Stefan Ortega, og Luton straffede City for noget slapt forsvarsspil lige efter genstarten med et godt afsluttet mål af Clark.

Men Haaland tappede et par minutter senere en De Bruyne-pasning ind og greb derefter sit femte fra Bernardo Silvas assist, før han blev udskiftet, til stor lettelse for Luton.

Andendivisionslederne Leicester City sluttede sig til Pep Guardiolas hold i kvartfinalerne, da de besejrede Premier League-holdet Bournemouth 1-0.