EFTER GRIMT STYRT: NU AFLYSER JONAS VINGEGAARD

I cykelsportens verden er forberedelserne til de store løb som Giro d'Italia og Tour de France ikke blot en sag om fysisk træning, men også en kamp mod tiden og uforudsete udfordringer. Visma - Lease a Bike, det hollandske cykelhold, står over for netop sådanne prøvelser, med deres stjerneryttere Wout van Aert og Jonas Vingegaard i centrum for bekymringerne.

Læs også

Efter grimt brud med Holger Rune: Bærer ikke nag

Mikkel Hansen afslører: Det skal han efter karrierestop

Sportschef Merijn Zeeman fortæller til belgiske HLN, at tiden bliver knap for Van Aert til at blive klar til Giroen, mens Vingegaard stadig befinder sig på hospitalet efter det alvorlige styrt på de spanske veje, der sendte ham på hospitalet med flere brækkede knogler og en punkteret lunge.

Det kommer nu til at kompromittere hans forberedelser til Tour de France.

Det fortæller sportschefen.

"Jonas vil helt sikkert gå glip af højdetræningslejren på Sierra Nevada fra 6. maj," siger Visma-holdets sportsdirektør Merijn Zeeman

Efter en sæson uden sejre i klassikerne Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix, hviler holdets håb på disse to rytteres præstationer i sæsonens kommende Grand Tours.

Van Aert, som nylig har tilbragt tid ved den belgiske kyst for at komme sig over sine skader, udtrykker håb om snarlig bedring, men erkender, at fuld genopretning er afgørende før en eventuel start i Giroen. "Når han starter i Giroen, er det på hundrede procent," understreger Zeeman, hvilket rejser tvivl om Van Aerts deltagelse.

Vingegaard, derimod, kæmper med konsekvenserne af et styrt i Tour of the Basque Country, der efterlod ham med flere brud og en kollapset lunge. Hans situation er så alvorlig, at selv teamet er tilbageholdende med at bekræfte det fulde omfang af hans skader.

Med Tour de France-starten et stykke ude i fremtiden, ser Vingegaards deltagelse nu også tvivlsom ud. "Jonas tager kun til Touren, hvis han er hundrede procent," siger Zeeman, hvilket afspejler holdets forsigtighed omkring deres rytteres helbred.

Disse udviklinger understreger de udfordringer og usikkerheder, der ligger i professionel cykelsport, hvor vejen til sejr ikke kun går gennem fysisk forberedelse, men også gennem overvindelse af uforudsete hændelser.

Læs også

Trist nyt fra Christiane Schaumburg-Müller Aaxman

Varmen er kommet for at blive: Her melder DMI om 20 grader

Bilister skal vænne sig til, at det bliver helt anderledes: I dag træder nye p-regler i kraft

2024-04-08T07:28:45Z dg43tfdfdgfd