DOMMERCHEF FåR IGEN KARANTæNE FOR AT SKJULE LYSSKY HENVENDELSE

Den tidligere dommeransvarlige i Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) Dragan Nachevski er blev suspenderet i to år.

Det skriver EHF fredag på sin hjemmeside.

Det blev han også i september sidste år, men sagen blev to måneder senere sendt tilbage til EHF's Court of Handball af "formelle årsager".

Siden er sagen blevet genbehandlet, og bundlinjen er den samme. Nachevski er suspenderet i to år. Det gælder fra dags dato, men de to måneder, som han nåede at være suspenderet i efteråret, bliver dog trukket fra.

Nachevski har nu en uge til eventuelt at appellere dommen.

Den makedonske håndboldleder blev i en TV 2-dokumentar i foråret 2023 afsløret i at have haft en samtale med en kinesisk forretningsmand i 2020, hvor der blev talt om matchfixing.

Selv om Dragan Nachevski afviste forretningsmandens tilbud, så indrapporterede han ikke henvendelsen, som reglerne i EHF foreskriver.

Forretningsmanden var i virkeligheden en skuespiller ansat af TV 2 til at afsløre Dragan Nachevskis moral.

Den manglende indrapportering er ud over de to års udelukkelse fra alle aktiviteter i EHF-regi også blevet takseret til en bøde på 5000 euro svarende til knap 37.500 kroner.

Ud over sagen omkring den manglende indrapportering undersøger håndboldforbundet fortsat anklager om makedonerens integritet i forhold til manipulation af håndboldkampe.

Nachevski har igennem sin advokat afvist alle anklager om at have været involveret i matchfixing.

/ritzau/

2024-04-12T17:35:13Z dg43tfdfdgfd