"DET VæRSTE ER FøLELSEN AF URETFæRDIGHED": HOLGER RUNES TRæNER VIL HAVE VAR INDFøRT I TENNIS

Holger Runes træner, Patrick Mouratoglou, mener, at tennis bør indføre VAR efter tvivl om flere dommerafgørelser ved sidste uges Monte-Carlo Masters.

Fredag den 12. april oplevede Rune selv konsekvenserne af en fejl fra dommeren under andet sæts tiebreak i hans kvartfinalekamp mod Jannik Sinner. Sinner sendte et forhåndsslag ud af banen ved stillingen 2-3, men linjedommeren dømte den ikke ude.

Læs også

Holger Rune tages i forsvar af tennisstjerne efter udbrud

Nu er det slut for Holger Rune

Rune udfordrede afgørelsen, og selvom dommeren dømte bolden inde, viste Hawk-Eye tilskuerne, at bolden var ude.

Holger Rune tabte tiebreaken, men vandt kampen i tre sæt. Dog oplevede Sinner en lignende situation i sin semifinale mod Stefanos Tsitsipas dagen efter.

Ved stillingen 1-3 i tredje sæt lavede Tsitsipas en dobbeltfejl ved breakpoint, men bolden blev kaldt inde. Sinner tøvede med at udfordre beslutningen, men Hawk-Eye viste senere, at bolden var ude.

Tsitsipas holdt sin serv kort efter og vandt de næste fem partier. Dermed sikrede han sig også en plads i finalen ved den store Masters 1000-turnering i Monaco.

Mange fans har siden kritiseret dommerarbejdet ved Masters 1000-turneringen. Mouratoglou er den seneste, der har tilsluttet sig kritikken og foreslår at undgå sådanne kontroverser ved at indføre VAR.

Han påpeger også, at spillernes koncentration påvirkes i sådanne tilfælde, og de kan tilskrive nederlag til uretfærdig behandling, som Rune gjorde efter sit exit i kvartfinalen i Monte-Carlo.

"I dag kan spillerne udfordre en afgørelse, men de kan ikke rigtigt gennemgå en handling på video. Det mangler vi. Det kaldes VAR. Vi har teknologien i dag til at undgå store fejl fra dommerne," sagde Mouratoglou på Instagram ifølge Sportskeeda.

"Jeg tror det værste for spilleren er følelsen af, at noget var uretfærdigt mod ham... At et point blev stjålet fra ham. Tennis er mentalt meget krævende og man skal kontrollere sig selv. Du kæmper mod dig selv. Hvis der er nogle store fejl, kan spillerne flippe ud, og det kan fuldstændig ændre en kamp."

Læs også

Har ikke tid: Derfor er Caroline Wozniacki stoppet

Holger Rune byder på luksusvilla: Én ting SKAL han bare have

2024-04-16T06:21:30Z dg43tfdfdgfd