DANSK TENNISPRæSIDENT: RUNE BøR DROPPE SAUDISK TURNERING

Holger Rune har valgt at deltage i en showturnering i Saudi-Arabien i oktober.

Men det burde han ikke, mener Henrik Thorsøe Pedersen, der er nyvalgt præsident i Tennis Europe.

- Hvis han spurgte mig, så ville jeg sige, at han ikke skal gøre det, fordi han har penge nok. Han er meget ung. Han kan komme til at tjene flere hundrede millioner, så hvorfor tage imod de penge.

- Det er jo noget med, hvem der vejleder ham og råder ham. Han er stadig en ung mand og tænker måske ikke i de baner, siger tennispræsidenten til Ekstra Bladet.

Henrik Thorsøe Pedersen har en ambition om at give et modspil til Saudi-Arabien, der i denne tid køber sig til flere og større events i sporten.

Det sagde han til Ritzau, inden han i lørdags officielt blev valgt til posten som præsident i det europæiske tennisforbund.

- I Danmark er vi ikke glade for de saudiarabiske penge, og jeg vil gerne se på, hvad man kan gøre for at undgå, at endnu flere ting ender i Saudi-Arabien.

- Jeg ser gerne, at flere større europæiske virksomheder kommer ind og gør modstand, lød det fra Henrik Thorsøe Pedersen.

Foruden Rune deltager Novak Djokovic, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner og Daniil Medvedev i den saudiske showturnering.

Rune har ikke svaret på kritikken fra Henrik Thorsøe Pedersen, men tidligere har han forklaret, hvorfor han valgte at takke ja til den saudiske invitation.

- Det er svært at sige nej til en turnering med Djokovic, Nadal, Sinner, Medvedev og Alcaraz.

- Det er de kampe på det niveau, jeg gerne vil have, og hvis jeg får muligheden for at spille mod dem så ofte som muligt, vil jeg tage imod den, sagde Rune til Ekstra Bladet i sidste måned.

/ritzau/

2024-03-27T09:07:33Z dg43tfdfdgfd