CRISTIANO RONALDO ER BLEVET SUSPENDERET

Cristiano Ronaldo, den portugisiske stjerne hos Al Nassr, er blevet suspenderet for en kamp af den Saudiarabiske Pro League efter at have udvist upassende adfærd over for fans af Al-Shabab. Denne beslutning, som blev annonceret onsdag aften, medførte også en bøde på $2.700 til Ronaldo. Kontroversen opstod den 25. februar, da Ronaldo efter en 3-2-sejr over Al Shabab lavede en provokerende gestus, efter tilskuerne havde råbt "Lionel Messi" fra tribunerne.

Tidlige spekulationer i arabiske medier antydede, at Al Nassr-anføreren kunne stå over for en to kampes suspension, men hans straf viste sig at være mildere end antaget. Ud over Ronaldos personlige straf skal Al Nassr betale omkring $5.400 i klagegebyr til Al Shabab. Det er blevet fastslået, at hverken Ronaldo eller Al Nassr har mulighed for at appellere afgørelsen, hvilket sikrer, at Ronaldo vil misse kampen mod Al Hazm i den 22. runde af den Saudiarabiske Pro League torsdag aften. Det skriver VN Express.

Læs også

Xabi Alonso er ‘ikke interesseret i at skifte til Liverpool eller Bayern Munchen’

Erling Haaland gik amok i ny sejr: Gjorde noget som ikke er sket siden 1970

Lionel Messi kan få tidligere Barcelona-holdkammerat til Inter Miami

Ifølge rapporter fra Al Jazeera blev Ronaldo indkaldt til disciplinærudvalget i den Saudiarabiske Pro League onsdag for at forklare sine handlinger. Han forklarede, at gestusen var ment som et udtryk for "styrke og sejr" og understregede, at han respekterer alle hold uden intentioner om at fornærme nogen. "I Europa er vi vant til at udtrykke vores følelser på denne måde," tilføjede Ronaldo.

Mohamed Al-Deayea, tidligere målmand for det saudiarabiske landshold, har fordømt Ronaldos adfærd som "umoral og helt uacceptabel for en spiller, der anses for at være et forbillede." Talal Al Sheikh, tidligere administrerende direktør for Al-Shabab, bemærkede, at dette er tredje gang, Ronaldo har foretaget en lignende gestus.

Dette markerer første gang, Ronaldo er blevet suspenderet i Saudi-Arabien. Hans tidligere suspension var i september 2023, efter at have modtaget tre gule kort i kvalifikationerne til Euro 2024. Manchester United suspenderede ham også for en kamp i oktober 2022, efter han nægtede at spille og forlod tidligt i en kamp mod Tottenham Hotspur. Den længste suspension, Ronaldo nogensinde har modtaget i sin karriere, var et fem-kamps forbud for at skubbe en dommer under El Clasico mellem Real Madrid og Barcelona i den spanske Super Cup i august 2017.

Ronaldo er ikke den første Al Nassr-spiller, der er blevet suspenderet i den Saudiarabiske Pro League i denne sæson. I oktober 2023 blev forsvarsspilleren Sultan Al-Ghannam også udelukket for fire kampe, og i januar 2024 blev målmanden Nawaf Al-Aqidi suspenderet i fem måneder. Ronaldo fører i øjeblikket den Saudiarabiske Pro League i statistikker denne sæson med 22 mål og ni assists, mens Al Nassr er på andenpladsen, syv point efter ligaens førende, Al Hilal.

Læs også

Manchester United-spillere med besynderligt ønske efter nederlag

Gerard Pique viser hvordan en lønseddel ser ud for en professionel fodboldspiller

Erik ten Hag angriber tilbage efter kritik fra Jamie Carragher

2024-02-29T09:06:21Z dg43tfdfdgfd