SCHWEIZ SER DANMARK SOM EN OPTIMAL TEST FøR EM

Schweiz' fodboldlandstræner, Murat Yakin, er glad for, at hans hold lørdag aften spiller testkamp mod Danmark i Parken knap tre måneder før sommerens EM-slutrunde.

Danmark er et stærkt hold, som kan ændre taktisk tilgang undervejs i kampene og holde schweizerne på dupperne, fortæller træneren på et pressemøde fredag formiddag.

Det er en kontrast til de noget blødere modstandere, som Schweiz mødte og bøvlede med gennem 2023 i EM-kvalifikationen.

- Danmark er en modstander, som også gerne vil spille fodbold. Det passer godt til os, og vi skal nok også få chancer. Når vi har spillet kampe, hvor vi har haft bolden hele tiden, har vi haft sværere ved at holde koncentrationen.

- Jeg kender de danske spillere, for de spiller næsten alle i topligaer og er nogle dygtige spillere. De har en dygtig træner, som går meget op i detaljerne.

- Jeg kender Kasper Hjulmand, og jeg ved, at han er en taktisk fleksibel træner, der kan ændre kampene. Vi er forberedt på, at Danmark kan presse på forskellige måder, men det kan vi også, siger landstræneren.

Ved sommerens EM er Schweiz i gruppe med Skotland, Ungarn og værtsnationen Tyskland. Det danske hold har ikke store ligheder med EM-modstanderne.

- Danmark er Danmark, de er ikke som de hold, vi skal møde ved EM. Vi skal også huske, det er en testkamp, vi spiller, så vi skal have set nogle forskellige ting an inden EM.

- Resultatet er ikke det vigtigste, det handler om at få afprøvet nogle ting. Men vi går selvfølgelig efter at vinde, og det kræver en koncentreret indsats, siger Murat Yakin.

Schweiz ligger nummer 19 på verdensranglisten, hvilket er to placeringer højere end Danmark.

Frem til mødet mellem de to på papiret jævnbyrdige hold har Schweiz trænet i Spanien hele ugen og flyver først til Danmark kort inden kampen.

- Vi har haft nogle gode træninger med høj kvalitet, og vi har fået lov til at se nogle nye spillere an, og de har gjort det godt. Vi har også afprøvet forskellige systemer, og det har set lovende ud, siger landstræneren.

Til gengæld har schweizerne ikke haft så godt vejr som håbet på deres træningslejr.

- Der har været meget vind og noget regn, vi har været uheldige med vores træningslejr. Nu ser solen ud til at være kommet, så måske skal vi bare blive hernede, siger landstræneren på det digitale pressemøde fra Sydspanien, da han hører om grå skyer over København.

Efter lørdagens test mod Danmark skal Schweiz møde Irland på tirsdag.

Ved EM kan Schweiz og Danmark møde hinanden i ottendedelsfinalen, hvis Schweiz vinder gruppe A, mens Danmark bliver toer i gruppe C.

/ritzau/

2024-03-22T09:38:04Z dg43tfdfdgfd