BRANDVARM PERNILLE HARDER ER MED I FODBOLDKVINDERS TRUP

Pernille Harder, Katrine Veje og Mille Gejl er blandt 23 navne i truppen hos de danske fodboldkvinder, der skal i gang med EM-kvalifikationen i april. Her venter to kampe mod Tjekkiet og Belgien.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) onsdag på sin hjemmeside.

Katrine Veje og Mille Gejl var ude med skader i den seneste landsholdssamling, men de er begge med i truppen igen.

Pernille Harder har vist god form på det seneste med fire mål i fire kampe for Bayern München i marts.

Senest scorede Pernille Harder et mål og lagde op til et andet i lørdagens 4-0-sejr ude over Wolfsburg i Bundesligaen. Bayern topper den bedste tyske række med syv point ned til netop Wolfsburg.

En uge forinden scorede landsholdsanføreren to gange i en 5-0-sejr hjemme over RB Leipzig. Derudover scorede hun et enkelt mål i en pokalkvartfinalesejr i starten af marts. Så det har været en god måned for Pernille Harder.

Landstræner Andrée Jeglertz satser på at hente nogle sejre fra start i målet om at komme med til EM-slutrunden næste år.

- Vi glæder os rigtig meget til at starte jagten på EM 2025. Vi havde en god træningssamling i Marbella, hvor vi fik forberedt os godt.

- Vi går ind til en kvalifikation, hvor alle kampe er svære. Det er vigtigt at komme godt fra land - forhåbentlig med to sejre, siger Andrée Jeglertz.

Danmark skal møde Tjekkiet på udebane 5. april, mens belgierne kommer på besøg i Viborg fire dage senere.

- Vi håber særligt på stor opbakning i Viborg, når det går løs mod Belgien. Det er en nøglekamp, hvor støtten fra de danske fans kan blive afgørende og give os et sidste rygstød, siger landstræneren.

/ritzau/

2024-03-27T10:49:54Z dg43tfdfdgfd