16-åRIG REDDER BARCELONA FRA POINTTAB MED DRøMMEMåL

Der er stadig lang vej til den velkendte, velsmurte Barcelona-maskine, men holdet har stadig individualister, som kan afgøre kampe.

Hjemme mod Mallorca nærmede man sig pointtab, da 16-årige Lamine Yamal med et smukt mål sørgede for en 1-0-sejr til holdet, der havde Andreas Christensen med i hele kampen.

Det reducerer afstanden til førerholdet Real Madrid til fem point. Madrilenerne har dog spillet en kamp færre.

Som vanligt havde Barcelona bolden meget, men det kneb med at komme frem til store chancer i første halvleg.

Predrag Rajkovic i Mallorca-målet måtte dog diske op med et par redninger for at afværge en føring til favoritterne.

Ilkay Gündogan fik alletiders chance for at åbne målscoringen, da dommeren efter et VAR-eftersyn tilkendte hjemmeholdet et straffespark.

Tyskeren sparkede dog svagt, og da Rajkovic gik til den rigtige side, havde han ingen problemer med at parere forsøget.

Barcelona satte mere tryk på fra anden halvlegs start. Det trak op til scoring, og overliggeren måtte hjælpe Rajkovic, da unge Yamal sendte et projektil afsted efter at have trukket ind fra højresiden.

Efter en times spil kunne vikarierende cheftræner Oscar Hernandez ikke længere forsvare at holde topscorer Robert Lewandowski på bænken. Men det blev ikke veteranangriberen, som blev dagens helt.

Det var i stedet stortalentet Yamal, som sørgede for, at den karantæneramte cheftræner Xavi ikke skulle indkassere et pointtab fra tribunen.

Det føltes som en deja-vu-oplevelse, da han efter 73 minutter igen trak ind i banen. Men i stedet for at hamre bolden på overliggeren, følte han den helt over i modsatte målhjørne denne gang. Et pragtmål af teenageren.

Det blev kampens eneste scoring, og Mallorca har stadig ikke fået point ude mod Barcelona i 14 år. Hvilken træner der sikrede øboerne point ved den lejlighed? Michael Laudrup såmænd.

/ritzau/

2024-03-08T22:03:16Z dg43tfdfdgfd